Wie ben ik

JACQUELINE SANDERS (1964), moeder van 3 tieners

Op 19 jarige leeftijd las ik in een artikel voor het eerst over het fenomeen Headhunting. Dat vakgebied was toen nog echt zeldzaam in Nederland. Het concept van Headhunting sprak mij onmiddellijk enorm aan. Toen wist ik: dit is wat ik ga doen zodra ik klaar ben met mijn Rechtenstudie. 

Drie jaar later, tijdens een borrel vertelde ik een goede kennis over mijn ambities. Kort daarna werd ik voorgesteld aan Jetse Rijenga, die met zijn bureau was gevestigd aan de Keizersgracht in Amsterdam. Aldaar is mijn carrière gestart. Tot op de dag van vandaag ben ik mijn Goeroe zeer dankbaar en erkentelijk voor de 5

geweldige jaren die ik samenwerkend met hem heb mogen ervaren. 

 

image-1.png

Geïnspireerd door zijn professionaliteit in combinatie met humor en relativeringsvermogen, wat een uitstekende mix bleek, heb ik het vak van Headhunting, zoals Headhunting bedoeld is, echt geleerd. Veel bedrijven van binnen mogen zien; veel interessante, succesvolle mensen mogen ontmoeten. Geleerd dat in deze business werkelijk alles draait om netwerken, verbindingen en chemie tussen mensen. En daarvan een juiste inschatting kunnen maken en vooral te mogen vertrouwen op je onderbuikgevoel; intuïtie dus. Precies datgene waarin ik van nature al zo sterk was.

Geleerd vooral om grondig te zoeken; te weten dat als je volhoudt, je ook altijd vindt wat je zoekt! Geleerd ook om goed te luisteren, te analyseren en veel vragen te stellen: Wat heeft een organisatie nodig? En wat heeft een kandidaat nodig?

Door enerzijds mensen de mogelijkheid te bieden in hun carrière een stap te zetten, mag ik bijdragen aan de persoonlijke groei en ontwikkeling van iemand. En door anderzijds bedrijven te ondersteunen bij het verwezenlijken van hun zakelijke groei door het vinden en introduceren van nieuwe medewerkers, resulteren mijn inspanningen altijd voor allen in een feitelijke win-win situatie.

Door de jaren heen heb ik vervolgens in diverse samenstellingen van partnerships me het vak van Headhunter nog veel meer eigen gemaakt. Gebaseerd op “Old School” tactieken heb ik mezelf ontwikkeld tot een all-round Headhunter, inmiddels alweer 15 jaar opererend onder mijn eigen naam Sanders Executive Search.